Medalie de bronz la naţionalele de lupte ale juniorilor

mircea covatariu1CS Ceahlăul Piatra Neamţ a avut trei sportivi la finala pe ţară a Campionatelor Naţionale de lupte greco-romane pentru juniori III şi juniori IV, iar unul dintre ei s-a întors acasă cu medalie de bronz. Concursul a avut loc la Oneşti în perioada 1-4 noiembrie 2018.

 

Medaliatul cu bronz este Gabriel Stan, un junior IV ce a concurat la categoria de greutate „46 kilograme“. Tânărul sportiv a avut şase meciuri în cadrul turneului de la Oneşti, din care a pierdut unul, pe primul, în faţa celui care avea să iasă campion naţional.
„A pierdut primul meci pe lipsă de experienţă la acest nivel. Sportivul care a ieşit campion este la al treilea an în care participă la această categorie li acest plus s-a văzut. Apoi, în celelalte cinci meciuri disputate nu a avut probleme. Pe valoare a fost peste toţi adversarii întâlniţi. Gabriel Stan însă are un viitor frumos în faţă în acest sport, dar depinde mult de seriozitatea cu care va trata viaţa sportivă“, a declarat Mircea Covătariu, antrenor care a însoţit delegaţia de la CS Ceahlăul la Oneşti şi care face pregătire cu aceşti copii la Piatra Neamţ. De precizat este şi faptul că Gabriel Stan este component al lotului naţional, este elev la Şcoala Gimnazială Nr.11 Piatra Neamţ şi la Centrul de Plasament „Elena Doamna“ din Piatra Neamţ.

Ceilalţi doi sportivi prezenţi la naţionalele de la Oneşti sunt Constantin Răducanu (categoria 29kg – juniori IV) şi Vasilică Andronache (categoria 72kg – juniori III). „Au calităţi amândoi şi sigur vor aduce medalii clubului în curând“, a spus despre ei Covătariu.


Tipărire   Email