Lenuta Burueana concureaza la Balcaniada

lenurta burueana1Lenuta Burueana, de la Clubul Sportiv Ceahlaul, va debuta simbata, 13 august, in intrecerile internationale. Daca in toamna trecuta atleta antrenorului Dan Cojocaru invata primele taine ale probelor de aruncari, Burueana a reusit un sezon 2011 de exceptie si si-a cistigat dreptul de participare la Campionateler Balcanice de atletism rezervate juniorilor II. La Istanbul, tinara de numai 15 ani vrea sa surpinda psrin evoluatia sa. O medalie cistigata acolo insa ar insemna o mare surpriza.„Recunosc faptul ca in mod normal nu poate emite pretentii la podium, dar daca si alte nationale se vor prezenta cu loturi de perspectiva, asa cum face Romania, este posibil sa auzim de vreo surpriza“, a declarat Dan Cojocaru.

Antrenorul este constient ca junioara III trebuie sa profite de deplasarea in Turcia pentru a acumula experienta si pentru a vedea in ce conditii se concureaza la astfel de intreceri. „Ea vrea foarte mult sa cistige medalie si asta e bine, dar sper sa revina de la concurs cu o si mai mare dorinta de a reveni in mijlocul unor astfel de evenimente“, a completat Cojocaru.

In 2011, Lenuta Burueana a facut de mai multe ori cunostinta cu podiumul intrecerilor nationale la aruncarea discului si a greutatii. A luat aurul la disc si doua medalii de argint la greutate, la junioare II, iar la intrecerea rezervata junioarelor III, in iulie 2011 a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, cu performanta de 39,17 metri.


Tipărire   Email