Campionatul Național pe ergometru - Deva

logo login20191015 3Deplasare cu multe obiective

Sfârșitul acestei săptămâni (de vineri și până duminică) programează la Deva, întrecerea etapei finale a Campionatului Național pe ergometru. Competiția este destinată categoriilor de juniori (I, II III), seniori și masters, începând cu cei de 14 ani și terminând cu cei de 70 de ani.

Între aspiranții la medaliile strălucitoare de pe podiumul premierii se numără și reprezentanții grupărilor pietrene CS Ceahlăul, respectiv LPS."Așteptăm să confirme prin rezultate, în primul rând componenții loturilor naționale", spunea profesorul Valentin Gavril, coordonatorul flotilei nemțene. La "Masters", canotorii noștri mizează pe Ionică Onu și Gabriel Bularda, în vreme ce pretendenți la clasarea pe locul I sunt Denisa Baciu și Denisa Vasilică (la junioare III), Ionela Scutaru și Bianca Drăghici (junioare II), respectiv Alin Ciocodan și Silviu Dumitriu (la juniori mari, 17-18 ani). O altă speranță la medalia de aur, antrenorul Valentin Gavril o are pentru eleva sa, Georgiana Blanariu, în proba de simplu.
14 sunt echipajele grupărilor pietrene, concurente la probele întrecerilor pe ergometru, de la Deva: simplu, dublu și patru. La finalul probelor se vor aduna timpii tuturor concurenților, iar rezultatul cu cel mai mic timp de concurs va deveni campion național. Ca obiectiv, delegația canotorilor de la CS Ceahlăul și LPS Piatra-Neamț și-a stabilit obținerea a 9-11 medalii. Delegația noastră include 48 de competitori, iar ca antrenori, alături de directorul Valentin Gavril sunt incluși Ana Orhei, Amelia Mustea și Lenuța Dabija. "Este o deplasare costisitoare, dar vrem să îmbinăm
obținerea rezultatelor cu vizitarea obiectivelor turistice importante. Majoritatea sportivilor sunt elevii noștri, așa că suntem obligați să ne implicăm și în educația lor", a conchis directorul CS Ceahlăul, prof. Valentin Gavril.
Cu prilejul concursului pe ergometre, tot la Deva, în zilele acestui final de săptămână se desfășoară și Adunarea Generală a federației de canotaj, structură în cadrul căreia pietreanul Valentin Gavril este vicepreședinte.


Tipărire   Email