Laura Pal: „2019 va fi «un an de aur“

laura pal1Laura Pal a devenit în 2018 campioană europeană, a fost medaliată cu bronz la mondiale, a devenit campioană balcanică. Sportiva noastră a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2018 în Neamț și visează să fie mai bună în 2019.

1. Cum caracterizezi anul 2018 din punct de vedere sportiv?
Anul 2018 a fost un an greu. Și vă spun și de ce. În anul care aproape a trecut am avut primele experiențe la concursurile internaționale de mare anvergură, dar am reușit să trec cu bine și cu rezultate foarte bune. A trecut greu, cu multe sacrificii, însă îmi voi aminti de el cu plăcere ca fiind cel mai frumos an. Până acum!

 

2. Care a fost cel mai frumos moment din 2018?
Cel mai frumos moment a fost la Campionatul Mondial de la Racice, Cehia, chiar la sfârșitul finalei, când am realizat că am reușit. A fost o bucurie imensă și o mulțumire sufletească. Am fost mândră că am dat tot și amintirea asta o să-mi rămână toată viața.

3. Cel mai dificil moment al anului din 2018 a fost... ?
Au existat și momente dificile. Cam multe. Au fost căderi psihice, oboseală și uneori aceasta ajungea într-un stadiu atât de grav încât nu eram în stare să ridic o cană cu apă. A fost presiune, a fost teamă. Noi sportivii nu avem un singur moment dificil ci tot ce facem noi e dificil! Spun așa ca să nu intru și în subiectul "antrenamente" că acolo...

4. Întâmplări sau evenimente aparte ale acestui an?
Pentru mine au fost destule. Participările la Campionatul European și Campionatul Mondial au fost ceva cu totul aparte pentru mine. A fost ceva nou, locuri noi, oameni și experiențe noi. Sunt aparte pentru că că din fiecare loc am învățat câte ceva. Am adunat conștiincios și bune și rele și am mers mai departe. Și pe final de an am fost anunțată drept sportivul anului în Neamț. Să fiu „sportivul anului“ a fost cea mai mare onoare pe care am avut-o vreodată. Cu greu m-am abținut să nu plâng acolo pe scenă, când mi s-a strigat numele. Nu m-am gândit că voi avea parte de această onoare.

5. Care sunt țintele de atins pe 2019?
În 2019 voi intra în forță, ca să spun așa. Țintele sunt clare și dorința este unde trebuie și cât se poate de multă! Experiența anului 2018 mă va ajuta mult și cred că 2019 va fi "un an de aur". Va fi anul meu, în care o să duc steagul României cel mai sus, alături de celelalte colege și o să aduc în continuare cinste orașului nostru.


Tipărire   Email