Medalie de bronz pentru Silviu Munteanu

medialie bronzAtletul pietrean Silviu Daniel Munteanu de la CS Ceahlăul Piatra-Neamț s-a întors cu obiectivele îndeplinite de la întrecerera celei de-a cincea ediții a Campionatului Balcanic de atletism (sală). Evenimentul sportiv a fost rezervat secțiunii juniorilor I (Under 20) și s-a desfășurat sâmbătă și duminică la Sofia, în capitala Bulgariei. Delegația lotului României a numărat 32 de atleți: 15 la feminin și 17 la masculin.


Elev al renumitei antrenoaree Iulia Negură-Olteanu, Silviu Munteanu s-a ales cu medalia de bronz la finele cursei de 60 metri. 6 secunde și 88 sutimi a fost timpul de concurs al reprezentantului nostru în finala concursului din Bulgaria.
Pentru stabilirea ocupanților locurilor de pe podium, organizatorii au avut nevoie de foto-finish.
"El a avut același timp cu un sportiv bulgar, clasat pe locul secund, iar pentru stabilirea ordinii corecte în clasament a fost nevoie de imaginile video la finalul cursei", spunea profesoara Iulia Negură-Olteanu.
Medalia de bronz i-a asigurat atletului nostru și câte un nou record personal în competiția din Bulgaria: atât în etapa calificărilor, cât și în finală.
"Atât a putut, însă a fost bine la final. Și-a luat medalia, dar a contribuit și la îndeplinirea obiectivului delegației țării noastre care a obținut 14 medalii la Sofia", a completat antrenoarea lui Silviu Daniel Munteanu.
Născut în anul 2003, performerul de la CS Ceahlăul așteaptă cu optimism următoarea provocare: Campionatul Național de pe 26 februarie, în sala "Iolanda Balaș-Soter".


Tipărire   Email