Ivan Patzaichin, baie de multime la Piatra Neamt

ivan patzaichin2Ivan Patzaichin a fost duminica, 5 iunie, la Piatra Neamt pentru a asista la editia 2011 a Crosului Olimpic. Imbracat lejer, a patruns pe pista de atletism a Stadionului Ceahlaul pentru a vedea sosirea alergatorilor. A privit zimbind totul si a discutat cu fiecare om in parte. O legenda vie a sportului romanesc, Patzaichin nu a fost deranjat de oamenii simpli care l-au intrebat despre cariera, despre momentele importante ale acesteia si despre competitiile mari cistigate. „Ma simt excelent“, a spus fostul campion.

 

Apoi a intrat in virtejul autografelor. S-a oprit cuminte in mijlocul oamenilor si a zimbit. Ii placea faptul ca tinerii de linga el vroiau sa-i vorbeasca. Simtea ca este stimat. Si a fost, in adevaratul sens al cuvintului. A dat autografe mai bine de o jumatate de ora si in nici un moment nu a spus „Gata! Am terminat!“. I-a servit pe toti, si fiecare tinar a plecat de linga el incintat dupa ce au asteptat minute in sir.

Ivan Patzaichin a cistigat de patru ori titlul olimpic in proba de kaiac-canoe. Are in palmares 9 titluri mondiale la 11 editii, iar pe plan european a cistigat o data intrecerea continentala. Este Maestru Emerit al Sportului (1968), iar in 1982 a fost declarat Maestru International al Sportului. Comitetul International Olimpic i-a decernat in 1990 cea mai inalta distinctie a acestui for, respectiv Ordinul Olimpic Colanul de Platina, fiind singurul sportiv roman detinator al acestui ordin.

 


Tipărire   Email