Adina Fîrțală și Darius Gavriloaia, reprezentanții CS Ceahlăului în Slovacia

logo login20191015 3Rămasă drept cea mai valoroasă grupare nemțeană înscrisă la nivel de performanță sportivă, CS Ceahlăul are doi reprezentanți participanți la întrecerea celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Atleții Adina Fîrțală și Darius Gavriloaia sunt performerii noștri convocați în cadrul lotului "tricolor" pentru prezența în concursul continental.

În vara acestui an, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) se va desfășura la Banska Bystrica (Slovacia). Inițial, competiția fusese programată să se desfășoare anul trecut (2021), între 25 și 31 iulie. Datorită pandemiei de coronavirus existentă la acea vreme, oficialii forului continental au decis amânarea evenimentului sportiv cu un an, perioada de desfășurare a întrecerilor fiind acum 24 -30 iulie 2022.
Secția de atletism a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț va fi reprezentată de atleții Adina Fîrțală șin Darius Gavriloaia. Prima este anunțată la startul probei de aruncare a greutății (bilă de 3 kilograme). Ea este pregătită de profesorul Dan Cojocaru, tehnician care va face și deplasarea cu lotul național al României. La rândul său, Darius Gavriloaia este coordonat de profesorul Ion Iorga. În Slovacia, el va participa la startul probelor de 400 metri plat, respectiv ștafeta olimpică.
"Ca obiectiv stabilit, cei doi sportivi ai noștri trebuie să obțină accederea în etapa finală a probelor lor", a declarat profesorul Dan Cojocaru, înainte de a efectuat deplasarea la Banska Bystrica.
FOTE este prima competiție multi-sport, rezervată pentru cei mai buni sportivi tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din Europa. Aproape 3.000 de sportivi din cele 50 de Comitete Olimpice Naționale (NOC-uri) europene vor participa la 11 discipline sportive ale evenimentului din Slovacia.


Tipărire   Email