Ivan Patzaichin, la Crosul Olimpic de la Piatra Neamt

ivan patzaichin1Ivan Patzaichin este un nume ce poate fi pus, fara urma de indoiala, in virful oricarui clasament care scoate in fata performanta in sport. Cel mai bun produs al Romaniei in kaiac-canoe va ajunge in curind la Piatra Neamt pentru a asista la un concurs atletic.

 

Crosul Olimpic 2011 il va avea ca invitat special. Va veni pentru a da startul in competitie si pentru a ii premia pe cei mai buni dintre alergatori, in data de 5 iunie 2011. Ivan Patzaichin este numele celui care ii va ferici prin prezenta, fotografii si autografe pe concurenti, fostul practicant de kaiac-canoe fiind unul dintre sportivii de legenda ai Romaniei.

„Obiectivul nostru al celor care ne implicam in organizarea de astfel de evenimente, precum Crosul Olimpic, este sa aducem la fiecare editie un sportiv de marca din Romania. Am apelat la Ivan Patzaichin si acesta ne-a raspuns afirmativ solicitarii noastre. Consider ca va fi un moment istoric pentru sportul nemtean", a declarat Valentin Gavril, directorul Clubului Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt.

Asa cum se stie, Crosul Olimpic este o competitie rezervata oricarui doritor, oerice persoana putindu-se inscrie si putind concura pe traseul Biserica lui Stefan cel Mare - Stadionul Ceahlaul. Sosirea va avea loc chiar pe pista arenei pietrene, in fata tribunei oficiale, in data de 5 iunie, urmind ca intrarea pe stadion sa se faca pe poarta din spatele peluzei recent construite. Terminarea cursei pe „Municipal" se va face in timpul unei alte competitii rezervate micilor fotbalisti, editia 2011 a Cupei Prichindelul.
„Vom avea aici o personalitate a sportului mondial care vrea sa onoreze o competitie care indeamna la miscare", a precizat Lenuta Dabija, inspector al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Neamt.

In anii trecuti, alte personalitati ale sportului romanesc ce au fost alaturi de concurentii Crosului Olimpic la Piatra Neamt au fost atleta Maricica Puica, handbalista Luminita Huputan-Dinu si canotoarele Elisabeta Lipa, Doina Ignat, Viorica Susanu si Veronica Cochelea.

Ivan Patzaichin este multiplu medialiat olimpic al probei de kaiac-canoe. A cistigat aurul in Mexic (1968), Germania (1972), Rusia (1980), SUA (1984), acesta fiind dublate de argint la aceleasi editii a Jocurilor Olimpice, exceptind-o pe cea din Mexic. De asemenea, palmaresul sau incl;ude noua medalii de aur la intreceri mondiale si europene, 4 de argint si 9 de bronz. A intrat in istorie si pentru ca in 1990 i s-a decernat din partea Comitetului Olimpic International cea mai inalta distinctie a acestui for, respectiv Ordinul Olimpic Colanul de Platina, fiind singurul sportiv roman detinator al acestui ordin.


Tipărire   Email