Două medalii la naţionale, obiectivul luptătorilor juniori III şi IV

ion purcaru1Secţia de lupte a CS Ceahlăul Piatra Neamţ va fi reprezentată de trei sportivi la finala pe ţară a juniorilor III şi IV. Întrecerea va fi la Oneşti în perioada 1-4 noiembrie şi va aduna la start cei mai buni 20 de sportivi la fiecare categorie de greutate.
Calificările pentru finala pe ţară au fost la Bacău la începutul lunii octombrie, iar din cei nouă sportivi de la CS Ceahlăul prezenţi patru s-au calificat la turneul final.

 

 „Vor merge la finală doar trei pentru că cel de-al patrulea are nevoie să mai crească. A reuşit o performanţă frumoasă, dar el este începător şi nu are încă nici forţa necesară de a se bate acolo. Nu vrem să-l expunem, vrem să-l creştem şi să meargă mereu cu mare încredere în anii viitori. Pentru ceilalţi calificaţi obiectivul este aducerea acasă a două medalii“, a declarat Ion Purcariu, antrenor al secţiei de lupte a CS Ceahlăul Piatra Neamţ, care va fi la Oneşti împreună cu Mircea Covătaru, colegul său.

Aşadar, sportivii ce vor concura la Oneşti sunt Constantin Răducanu (categoria 29kg – juniori IV), Gabriel Stan (categoria 46kg – juniori IV) şi Vasilică Andronache (categoria 72kg – juniori III).
„Dintre cei trei prezenţi la finală, băieţii de la juniori IV au terminat pe locul 1 în calificări în zona noastră. Sunt rezultate ce ne dau încredere că se pot bate cu şanse reale la medalii. Andronache a terminat calificările pe locul 4, ca şi David Borş, care nu va face acum deplasarea. La turneul final fiecare competitor va avea măcar câte trei meciuri pentru că vor fi acolo primii patru la fiecare categorie de greutate din cele cinci zone. Se anunţă un turneu final interesant“, a mai spus Ion Purcariu.

În afara sportivilor care se pregătesc de finala juniorilor III şi IV, în plin program de pregătire pentru o competiţie importantă este şi Daniel Potoschi, sportiv ajuns la categoria de Juniori I. Acesta face parte din lotul naţional al României, iar în decembrie va fi în lista de start pentru Cupa României. Calificările vor fi în zilele de 4 şi 5 decembrie, la Târgu Secuiesc, iar turneul final la Putna, în judeţul Suceava, în perioada 14-16 decembrie 2018. „Daniel este campion naţional la juniori la categoria de greutate «67 kilograme» şi are şi bronz la naţionalele de tineret, astfel că este între favoriţi la căştigarea titlului şi la Cupa României. Ar fi pentru el un final de an foarte bun şi ar fi frumos să încheie anul cu un succes. Moralul său ar fi la cote maxime pentru anul viitor“, a precizat Ion Purcariu.


Tipărire   Email