Primele medalii ale canotorilor pietreni în sezonul 2020

Valentin GavrilPerformanțele elevilor profesorului Valentin Gavril au fost înregistrate la întrecerea Cupei României pe ergometru, desfășurată în centrele de specialitate din țară.
Tinerii canotori pietreni legitimați în curtea Liceului cu Program Sportiv și a Clubului Sportiv Ceahlăul și-au confirmat valoarea în cadrul primului concurs oficial din sezonul nou, 2020.

La întrecerea Cupei României pe ergometru destinată categoriilor juniori (III, II și I), respectiv a seniorilor și desfășurată în centrele de specialitate de la Timișoara, Iași, Orșova, Năvodari și București (Izvorani, Centrul Olimpic Sidney 2000), elevii profesorului Valentin Gavril nu au dezamăgit. După acumularea timpilor și așezarea în ordinea crescătoare a rezultatelor au fost desemnați câștigătorii medaliilor și a trofeului Cupei României.
Pietrenii au avut 22 de reprezentanți în probele concursului. Seniorii și juniorii mari au avut de parcurs, pe ergometre, distanța celor 6.000 de metri, în vreme ce canotorii de vârstă mai mică (juniorii III) au concurat pe 1.000 de metri. În centrul de la Izvorani, Georgiana Blanariu (15 ani), și-a trecut în cont o nouă medalie de aur, grație timpului excelent de 7 minute și 19 secunde, 80 sutimi. "Ea a devenit o sportivă de excepție pentru canotajul românesc. Avem speranțe de participare la ediția Campionatului Mondial", menționa profesorul Valentin Gavril
Tot de locul I s-au mai bucurat și Maria Chiper și Nicoleta Șerban (ambele în vârstă de 17 ani), învingătoare la proba de dublu categorie ușoară, senioare). Pe podium au mai venit Larisa Ștefănescu și Mirabela Ilisescu (dublu junioare) - locurile II. De medaliile de bronz și locurile III în clasamentul general s-au bucurat Georgiana Șchiopu, Codrina Barcan (la senioare), Ștefan Ailincăi și Robert Voivodeanu (dublu, categorie ușoară, juniori), respectiv Mihai Airinei (simplu, categorie ușoară, seniori), Ioana Scutaru și Bianca Drăghici (junioare III, pe distanța de 1.000 de metri).
"Un rezultat de excep]ie l-a reușit și fosta noastră sportivă, Laura Pal, de la începutul anului devenită componentă a grup\rii CSA Steaua București. Ea a mers cu 6 minute și 55 secunde, un timp foarte bun. Cele care au scos sub 7 minute pe distanța de concurs anunțată au oportunitatea de a concura la ediția următoare a Campionatului Mondial de seniori, respectiv la Campionatul Mondial și cel European de tineret", mai spune antrenorul Valentin Gavril.


Tipărire   Email