Gelu Cracana, pozitie fruntasa la nationalele veteranilor

gelu cracana2Debutant in competitiile oficiale atletice, pietreanul Gelu Cracana, nu s-a facut de ris duminica in capitala, la Campionatele Nationale rezervate categoriei veteranilor. Cunoscut mai mult in lumea fotbalului, pentru postura de ofiter de presa in cadrul FC Ceahlaul, Gelu Cracana considera participarea si primul sau contact cu intrecerile atletice de acest gen, drept cea mai frumoasa recompensa. 

 

 "Este o lectie de viata. Ma bucur foarte mult ca am putut participa!", spune atletul de la CS Ceahlaul.

 Pregatirii concursului de la finele saptaminii trecute, gazduit la stadionul "Iolanda Balas Soter", Gelu Cracana i-a acordat mai bine de jumatate de an. Iar prezenta la start nu i-a stirnit neaparat dorinta de a invinge, ci doar pe cea de a experimenta si altceva nou decit sportul rege, cu toate dedesubturile lui. 23 de minute si 25 secunde a insemnat timpul de concurs pe distanta celor 5.000 metri, pentru sportivul Gelu Cracana. La evenimentul din capitala, pietreanul s-a ales nu doar cu un record personal, ci si cu o porecla, pe care o va purta in toate celelalte intreceri oficiale. "Lupul tinar", i-au spus colegii de cursa.

"Toti sunt simpatici foc, gata sa te ajute in orice moment. Dar toata aceasta prietenie tine numai pina la momentul startului intrecerii, pentru ca in concurs fratiorii iti devin dintr-o data dusmani. Eu am plecat bine dupa start desprinzindu-ma de grosul plutonului. Si n-am facut rau, pentru ca in urma mea am observat ca-si dadeau toti coate, se impingeau indiferent ca urmau sa fie calcati in picioare de pluton sau, mai rau, sa se accidenteze grav", spune Gelu Cracana. Plecat bine in cursa, "Lupul tinar" de la Piatra Neamt a terminat al patrulea concursul celor opt veterani inscrisi la categoria +55 ani.

Sursa: Realitatea Media.


Tipărire   Email