Canotajul pietrean, o "uzină de medalii"

logo login20191015 3"Uzina de medalii", cum este denumită, mai nou, secția de canotaj a Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț, nu se dezminte nici pe durata desfășurării întrecerilor Campionatelor Naționale Școlare de canotaj. De această dată, "motoarele" profesorului Valentin Gavril au turat, la inceputul lunii august, pentru cealaltă grupare pietreană, în cadrul căreia sportivii învață: Liceul cu Program Sportiv din oraș.

La Iași, de pe albia lacului Dorobanț, tinerii noștri canotori s-au încununat cu o altă salbă de medalii. În adjudecarea recompenselor și-au adus contribuția următorii canotori: Georgiana Blanariu (locul I în proba de simplu a junioarelor I, locul II în proba de 2 fără cârmaci și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de la Varese-Italia), Beatrice Piseru (locul II în proba de 2 fără cârmaci, locul III la simplu și locul III la Campionatul Mondial din Italia), Alin Ciocodan (locul I la dublu vâsle și locul II în proba de 2 fără cârmaci), Silviu Dumitriu (locul I în proba de dublu vâsle), Ioana Scutaru (locul I la proba de dublu vâsle și locul I în proba de 2 fără cârmaci), Bianca Drăghici (locul I în proba de dublu vâsle).

"Rezultate peste așteptări"

Și juniorii II canotori ai LPS-ului pietrean au urcat pe podiumul de premiere la Campionatele Naționale Școlare de la Iași. Ioan Moroi și Mihai Moroi, respectiv Andrei Creangă și Robert Muraru s-au impus în proba de 4 vâsle. La rândul lor, Elena Baciu și Sonia Biță s-au clasat pe un onorabil loc III în proba de dublu a junioarelor I. O altă medalie în vitrina cu trofee a Liceului cu Program Sportiv pietrean a adus-o canotoarea Denisa Mihaela Vasilică: locul III în proba de simplu a junioarelor II. "Consider că am avut un parcurs cu rezultate peste așteptări. Știu că acești copii și-au dorit foarte mult să se numere printre medaliați, iar prin ambiția lor, munca și seriozitatea dovedită au reușit! Pe plan local, ei îmbină în mod plăcut școala cu sportul. În plus, menționez faptul că aceste rezultate frumoase ale noastre au venit și datorită condițiilor excelente de cazare și masă, asigurate în cantonamentul bazei nautice Dorobanț ce aparține de Federația Română de Canotaj. Acest fapt îl dorim repetat și în cadrul altor federații, respectiv altor discipline sportive. Pentru toate reușitele clubului nostru, doresc să mulțumesc și celorlalte unități școlare, unde învață sportivii noștri", a încheiat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul.


Tipărire   Email