Ionuț Măriuța și Gabriel Marcel sunt campioni naționali

lupte20220511Secția de greco-romane aparținând Clubului Sportiv "Ceahlăul" Piatra-Neamț a fost, din nou, la înălțime. La sfârșitul săptămânii trecute, la finala Campionatului Național individual destinat categoriei de vârstă Under 15, de la Târgu-Mureș, pietrenii au fost victorioși. Delegația CS Ceahlăului a fost coordonată de antrenorul Dragoș Cîmpanu, dar la club, tinerii luptători pietreni sunt pregătiți și de antrenorii Ion Purcariu, respectiv Ion Popa.


Patru a fost numărul performerilor noștri înscriși în turneul care a premiat campionii naționali. La categoria de greutate 48 kilograme, Mihai Măriuța a fost nevoit să se mulțumească doar cu participarea, el fiind eliminat în urma înfrângerilor din cele două meciuri.
Verișorul său, Ionuț Măriuța a adus prima medalie de aur clubului pietrean CS Ceahlăul. Acesta a disputat trei meciuri pe culoarul categoriei de greutate 57 kg, toate fiind câștigate la o diferență mare de puncte.
Alt luptător pietrean care nu a reușit clasarea dorită a fost Ionuț Ignat. În secțiunea 68 kilograme, Ionuț a avut doar două meciuri disputate. "S-a luptat bine! Eu sunt mulțumit de prestația lui, chiar dacă este cu doi ani mai mic la vârstă, decât ceilalți competitori adversari", a declarat antrenorul Dragoș Cîmpanu.
La rândul său, Gabriel Marcel și-a respectat postura de favorit și a câștigat laurii titlului de campion. Pe culoarul categoriei de greutate 75 kilograme, reprezentantul nostru s-a impus în toate cele trei dispute prin tuș și superioritate. "Mă așteptam la aceste rezultate frumoase, confirmări ale campionilor noștri. Dar la fel de bine, mă așteptam și la o prestație mult mai bună din partea sportivului nostru Mihai Măriuța. În cazul lui este știut deja faptul că ceea ce nu-l doboară, îl întărește!", a conchis Dragoș Cîmpanu.
În acest final de săptămână, luptătorul Gabi Stan va participa la Campionatele Internaționale ale României, la secțiunea de vârstă Under 17. Gabi Stan va concura la categoria de greutate 80 kilograme în cadrul lotului "tricolor" și are stabilit drept obiectiv obținerea unei medalii.


Tipărire   Email