CS Ceahlaul, doua titluri europene in 2011 la karate

bogdan munteanu1CS Ceahlaul Piatra Neamt se poate mindri cu doua medalii de aur aduse de sportivii sectiei de karate de la Campionatul European care a avut loc la finalul lunii mai la Belgrad. Un titlu trebuie trecut in dreptul juniorului Bogdan Munteanu (FOTO 1), care a cistigat toate cele cinci meciuri ale categoriei sale in proba de kumite, dupa ce la nationale a terminat pe locul secund. Pe echipe, tricolorii juniori au terminat pe locul secund, in urma finalei pierdute cu Rusia.


„Sint rezultate care ma multumesc in urma unei munci serioase. Vreau sa le multumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi si ma refer aici la antrenor, parinti si profesori de la scoala, care m-au inteles“, a declarat Bogdan Munteanu. Acesta este elev al Colegiului National „Petru Rares“, terminind clasa a X-a.

Nationala de tineret a Romaniei a terminat pe locul 1 concursul de la Belgrad, tot la kumite, avindu-l ca principal realizator de puncte pe pietreanul Paul Voda (FOTO 2). Romania a invins Serbia in finala, scor 16-0, iar opt puncte din cele trecute in dreptul romanilor au fost realizate de elevul lui Paul Pintilie. Liceean la „Victor Brauner“, Voda a venit acasa multumit de faptul ca la Belgrad el si colegii sai au format o echipa in adevaratul sens al cuvintului, ceea ce s-a dovedit un atuu important in victoria finala. „M-am antrenat mult inainte de concurs si am avut suflu pe saltea in timpul luptelor, ceea ce a contat mult“, a declarat Paul Voda.paul voda1

paul pintilie1Antrenorul Paul Pintilie (FOTO 3) si-a felicitat baietii, dar a tinut sa le multumeasca si celorlalti componenti ai sectiei sale care au inteles ca trebuie sa vina la sala la pregatire pentru a ii ajuta pe cei ce urmau sa ajunga la europene. „Nu s-au mai pregatit in cantonamentul lotului national. I-am tinut acasa pentru a face pregatire specifica pentru lupta si se vede ca am avut dreptate“, a precizat Pintilie.

 Concursul de la Belgrad a fost onorat cu prezenta de 18 delegatii nationale de pe „Batrinul Continent“, echipele fiind formate din mai putini sportivi decit in alte rinduri, din cauza lipsei de fonduri. S-au strins totusi 550 de sportivi.


Tipărire   Email