Un titlu continental și o medalie de bronz pentru flotila pietreană

canotaj 20220528Canotoarea Beatrice Piseru (16 ani, legitimată la CS Ceahlăul și elevă a LPS Piatra-Neamț) s-a încununat cu medalia de aur la întrecerea Campionatelor Europene, competiție rezervată categoriei junioarelor. Evenimentul sportiv s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute (21-22 mai), în localitatea Varese din Italia.

Sportiva noastră a concurat în proba "regină", 8+1 rame, pe distanța de 2.000 metri, iar împreună cu celelalte colege de ambarcațiune au câștigat locul I și medaliile de aur. 6 minute și 32 secunde a fost timpul de concurs înregistrat de barca "tricoloră", echipaj urmat în clasament de reprezentantele Italiei și Ucrainei.
"Este un obiectiv îndeplinit. Am obținut prima mea medalie internațională valoroasă și aștept reeditarea succesului la Campionatul Mondial. Acest concurs nou este programat în aceeași locație, dar la finalul lunii iulie. Mulțumim antrenorilor de la club și de la lotul național, respectiv profesorilor care ne-au susținut și motivat pentru acest sport", a declarat Beatrice, la revenirea acasă.
Profesorul Valentin Gavril, director al CS Ceahlăul, spunea că parcursul reușit de echipajul de 8+1 rame al junioarelor "tricolore" a fost conform așteptărilor și timpilor de concurs reușiți în țară, în etapele pregătitoare. "Beatrice este folosită la «motoare», a cincea sportivă din barca probei regină. Fizicul o ajută foarte mult, dar și inteligența din timpul cursei. Acestea sunt punctele forte, care au făcut-o să se impună. ~n timpul cursei, s-a păstrat cadența; nu s-a plecat foarte tare, din start, știind că abia pe a doua parte va începe bătălia. Bazate pe finish-ul puternic, fetele noastre au accelerat după o mie de metri de la start și au devansat cu o barcă echipajul Italiei la finish, suficient pentru a obține titlul continental în palmares", a declarat Gavril.
Georgiana Blanariu (17 ani) a contribuit la obținerea unei noi medalii continentale, la CE din Italia. ~n barca "tricoloră" de 4 rame, pe distanța de 2.000 metri, sportiva profesorului Valentin Gavril a obținut medalia de bronz (locul III), după echipajele Italiei și Franței. 6 minute și 52 secunde a fost timpul de concurs reușit de ambarcațiunea 4 rame a României, compusă din sportive mai mici cu un an ca vârstă. Pentru ediția Campionatului Mondial din luna iulie, Georgiana are stabilit ca obiectiv obținerea alte medalii strălucitoare.
Componentă a lotului "tricolor" feminin de canotaj pentru CE din Italia a fost și Bianca Elena Drăghici. Elevă în clasa a IX-a la LPS Piatra Neamț, aceasta a încheiat pe locul IX proba de dublu vâsle de la Varese . Rezultatul este unul încurajator, gândind că "tricolorele" au avut cel mai tânăr
echipaj.
"În condițiile date, ținând cont și de faptul că celelalte echipaje aveau mai multă experiență acumulată, noi, debutantele ne-am propus să acumulăm potențial pentru viitoarele concursuri internaționale. Nu am reușit calificarea în finala A, dar am învins Ungaria, în finala B, pentru o clasare onorabilă. Suntem bucuroși ca am reprezentat România, după o perioadă de doi ani, în plan internațional", a declarat Bianca Drăghici. Încrezător pentru viitor se arată și profesorul Valentin Gavril de la CS Ceahlăul. "Atât timp cât această proba a fost câștigată de senioarele lotului României la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, noi, cu junioarele suntem hotărâți să facem în așa fel încât să le călcăm pe urme. Nu toti sportivii reușesc să realizeze această performanță. Este ceva deosebit să-ți propulsezi corpul pe apă și să obții și performanță!", a conchis directorul CS Ceahlăul.

 


Tipărire   Email