Canotorii CS Ceahlăul și LPS Piatra Neamț, pe podium la Campionatele Naționale ale Juniorilor

20220817Ediția din acest an a Campionatelor Naționale la Canotaj a completat numărul medaliilor pentru performerii secției de profil aparținând Clubului Sportiv Ceahlăul și LPS Piatra-Neamț.


Desfășurate săptămâna trecută în zilele de marți și miercuri, concursul s-a desfășurat pe albia Lacului Dorobanț din Iași. Traseul de concurs a măsurat distanța celor 2000 m pentru juniorii I și II, respectiv 1000 m pentru juniorii III.
Gruparea pietreană a aliniat la start 16 sportivi. Au mai concurat tinerele talente ale tuturor cluburilor de specialitate din țara. Între aceștia s-au numărat și medaliații de la CM din acest an (Varese - Italia), printre care și sportivel noastre, Georgiana Blanariu și Beatrice Piseru, colege de barcă în proba 4 rame fără cârmaci junioare I (locurile III în 4+1 și IV în 8+1 rame).
Performanțele canotorilor pietreni la Iași au fost:
* locul I - Georgiana Blanariu, Beatrice Piseru; Elena Scutaru și Bianca Drăghici;
* locul I dublu junioare II: Biana Drăghici și Elena Scutaru ;
* locul II - simplu junioare I: Georgiana Blanariu;Alin Ciocodan (dublu vâsle junior I); Sonia Teodora Biță (dublu cu Denisa Elena Baciu) - junioare III; Denisa Mihaela Vasilică - junioare III;
* locul III - Denisa Mihăilă (proba simplu junioare III). "Copilul s-a pregătit specific timp de 2 ani de zile la Milano în Italia, dar și-a dorit foarte mult să concureze pentru CS Ceahlăul și am acceptat. A adus o medalie pentru clubul nostru, ceea ce este foarte important. Este originară di bună satul Socea, comuna Cândești."
Cupa Federației Române de Canotaj care a reprezentat și un criteriu de selecție pentru constituirea loturilor naționale de juniori s-a desfășurat tot la Iași. Spre bucuria noastră, Alin Ciocodan a câștigat trofeul la categoria juniori I. La start, au fost 61 de competitori. Concursul a durat 2 zile, iar în baza timpilor de concurs înregistrați s-au alcătuit clasamentele următoare:
cel mai bun timp a fost obținut de câștigătorul probei. Alin este în al patrulea an de canotaj, componen al lotului național pentru sezonul 2023. O altă canotoare a CS Ceahlăul, Ionela Scutaru, a terminat pe locul III dintr-un număr de 24 de sportive la aceeași selecție. "A fost un campionat național puternic. Echipajele care ne-au reprezentat au obținut toate obiectivele propuse. Aveam un obiectiv de 5-6 medalii, dar s-au obținut 7. Sunt cei mai buni sportivi ai loturilor naționale, ceea ce ne dă încredere pentru anul 2023. Cu obiective importante la CM, CE și JB, vom fi reprezentați de cei șase sportivi: Georgiana Blanariu, Beatrice Piseru, Ionela Scutaru, Bianca Drăghici, Silviu Dumitru și Alin Ciocodan. Alți șapte sportivi sunt selecționați pentru lotul național de juniori II. Antrenorii clubului sunt Valeria Cătescu, Ana Onofrei și Amalia Mustea (instructor sportiv). Între. 9-11 septembrie, vom participa cu Georgiana Blanariu la Campionatele Balcanice pentru juniori mari. Întrecerea va avea loc la Visegrad (Bosnia Herzegovina), iar obiectivul ei este obținerea unei medalii."


Tipărire   Email