"Ma bucura bronzul, dar ramine regretul ratarii europenelor"

stefan nica2Stefan Nica a adus ultima medalie pentru Clubul Sportiv Ceahlaul in 2011, in urma participarii la Campionatele Nationale de canotaj pentru seniori si tineret, care au avut loc la finele saptaminii precedente la Snagov. Concurind la categoria sa de virsta, tineret, in proba de simplu, Nica a terminat cursa pe locul al treilea si poate spune ca, pe apa, a incheiat anul cu o medalie de bronz. In virsta de numai 18 ani, sportivul nascut in satul Varatec, comuna Agapia, nu este tocmai multumit de reusitele sale din 2011.„Am venit pe trei la aceste nationale, mai am un bronz cu barca de 8+1 la nationalele de fond, din primavara, dar ramine regretul ca am ratat participarea la Campionatele Europene de seniori din septembrie. Nici acum nu-mi vine sa cred ca nu am fost acolo. Au fost luati altii doi pe care ii batusem in pregatiri si asta ma dereanjeaza, dar ma face sa ma pregatesc de acum inainte cu si mai mare dorinta de fi mai bun. In concluzie, ma bucura bronzul, dar ramine regretul ratarii europenelor“, a declarat Stefan Nica.

Sportivul va sta in toamna la Snagov, acolo unde isi va continua pregatirea in cantonamentul nationalei. Are in octombrie si noiembrie concursuri foarte importante. „Nu e vorba de medalii, ci de a ramine in lotul de tineret si in 2012. E un concurs de selectie, la fel de important ca si nationalele sau intrecerile internationale. Visez sa ajung la Olimpiada din 2012“, a precizat
sportivul.

Competitie pe puncte si medalii va mai fi pentru canotori abia in luna decembrie. Atunci, in calendarul Federatiei Romane de Canotaj apare Cupa Romaniei pe ergometru, intrecere considerata, de asemenea, un criteriu de selectie pentru loturile nationale de seniori, tineret si juniori. Valentin Gavril este de asemenea bucuros de rezultatul sportivului sau, mai ales ca o medalie la acest nivel de virsta si intr-o proba individuala nu s-a mai cistigat de catre canotorii de la CS Ceahlaul de pe vremea Elenei Gavrilescu.


Tipărire   Email