Gabriel Stan, câștigător la o categorie de vârstă mai mare

logo login20191015 3Echipa luptătorilor de greco-romane aparținând grupării pietrene CS Ceahlăul s-a întors medaliată cu aur de la întrecerea turneului Cupei României pentru secțiunea de vârstă Under 17. Evenimentul sportiv a fost găzduit în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, începând de vineri și până duminică. Coordonată de antrenorii Ion Purcariu, Ion Popa și Dragoș Cîmpanu, gruparea pietreană a fost reprezentată de suprafața de concurs de patru sportivi.

Cel mai bun rezultat l-a obținut Gabriel Stan. Pe culoarul categoriei de greutate 80 kilograme, acesta a câștigat toate cele patru confruntări programate. Succesul a fost reușit prin diferență la puncte, iar în finală, printr-un tuș fericit. Ultimul act s-a dovedit a fi minunat pentru Gabriel Stan (15 ani).
Împotriva lui Nicolas Ignătescu (adversar mai mare cu un an) de la Botoșani, pietreanul a reușit să se impună prin multă ambiție, dar și o pregătire tactică exemplară. Ceilalți concurenți de la CS Ceahlăul, participanți la finala Cupei României Under 17 de la Târgu-Mureș au fost Codruț Rusu (45 kg)-locul 8 după un singur meci disputat, Constantin Marcel (65 kg)-locul 9 după un singur meci disputat și Robert Apetrei (71 kg)-locul 7 cu un singur meci disputat.
Pentru respectivul turneu național important fusese convocat în echipa pietreană și Alexandru Ichim.
Accidentarea suferită de acesta la genunchi, în timpul unui antrenament, cu doar o zi înaintea competiției de la Târgu-Mureș, l-a făcut să rateze participarea în marea gală.
Chiar și în aceste condiții, adjudecarea medaliei de aur prin Gabriel Stan reprezintă un obiectiv îndeplinit pentru lotul luptătorilor pietreni de greco-romane. La finele acestei săptămâni, delegația pietreană a luptătorilor de greco-romaneva fi prezentă la Odorheiu Secuiesc, în cadrul unei alte gale importante: Cupa României la nivelul categoriei de vârstă Under 15. Turneul va începe de joi și se va încheia duminică, iar pentru acest eveniment, antrenorii pietreni se bazează pe sportivii Ionuț
Ignat, Mihai Măriuța, Ionuț Măriuța, Gabriel Marcel și Paul Pașparugă. Ca obiectiv, luptătorii noștri vizează obținerea a trei medalii, între care cel puțin una de aur.


Tipărire   Email