Flotila pietreană de la CS Ceahlăul - LPS, medaliată la Orșova și Iași

CanotajÎn cadrul centrelor naționale de canotaj din țară (Iași, Constanța, F\lticeni, Orșova, Năvodari și Snagov) s-au desfășurat întrecerile din cadrul Cupei României pe ergometru. Competiția canotorilor din categoriile seniori, tineret și juniori II a fost întinsă pe distanța de 2.000 metri, în vreme ce juniorii III (sportivi cu vârsta de până în 14 ani) s-a desfășurat numai pe distanța de 1.000 metri.


Flotila de la CS Ceahlăul și LPS Piatra-Neamț a impresionat prin rezultate deosebite obținute în mai multe probe. Diana Rață a câștigat locul I în secțiunea simplu a juniorilor mari, în vreme ce Georgiana Blanariu s-a clasat pe locul II în proba de simplu a junioarelor II. La rândul său, Alin Ciocodan s-a bucurat de victorie în proba de dublu a juniorilor II, împreună cu un alt coleg de club: Silviu Dumitriu. Un alt rezultat important pentru echipa canotorilor pietreni l-a reușit Andrei Moisii: locul II la juniori I.
"Sunt rezultate deosebite și promițătoare pentru concursurile viitoare, întreceri de la care avem așteptări pentru obținerea de noi medalii. Surpriza plăcută a fost Diana Rață, cea care a câștigat o prob\ destul de grea, cu timpul de 7 minute și 9 secunde. Cu un asemenea rezultat se pot lăuda numai unele dintre canotoarele senioare", declara profesorul Valentin Gavril, antrenorul secției de canotaj în curtea CS Ceahlăul.
O impresie bună a lăsat-o în competiția de sâmbătă pe ergometru și Andrei Moisii, în ciuda clasării sale pe locul secund la categoria juniorilor I.
"Sper ca acești canotori să ne reprezinte clubul, liceul, orașul și țara în concursurile internaționale de maximă importanță în acest an, precum Campionatul European și Campionatul Mondial", a mai spus Valentin Gavril. Pentru Georgiana Blanariu, Alin Ciocodan și Silviu Dumitriu, antrenorul de la CS Ceahlăul susține că obiectivul acestora vizează obținerea de medalii la Campionatul Balcanic și cel național.
Următorul concurs pe ergometru al canotorilor de la LPS Piatra-Neamț și CS Ceahlăul este anunțat la Târgu-Mureș, acolo de unde sportivii antrenorului Valentin Gavril se pot întoarce cu alte medalii.
"Sunt copii de excepție, dar fără să ne putem baza pe o susținere financiară a lor, nu putem emite pretenții la aceleași rezultate premiante în plan internațional", adaugă directorul CS Ceahlăul. Profesorul Gavril lasă de în]eles și faptul că au fost făcute eforturi importante pentru ca acești copii să nu ducă lipsă de nimic . "Singura lor problemă este legată de dorul de casă, fiind înregimentați în cantonament la Orșova și baza nautică din Iași".


Tipărire   Email