Argint cu naţionala de cros la balcaniadă

atletism4CS Ceahlăul Piatra Neamţ a avut o sportivă în lotul naţional de cros care a participat pe 4 noiembrie 2018 la Campionatul Balcanic de juniori 1, tineret şi seniori. Concursul a fost organizat de Federaţia Română de Atletism la Botoşani, acolo unde naţionala tricoloră a terminat pe locul 2 la echipe cursa categoriei „tineret“.

 

Realizatoarea importantei performanţe este Julia Milena Augsburger, atletă de 22 de ani legitimată la CS Ceahlăul de două luni. Ea a terminat cursa de 6 kilometri în 21 de minute şi 54 de sutimi, fiind a şasea în clasamentul individual şi a treia din echipa României.
„Rezultatul ca timp este foarte bun. Ea a progresat faţă de ultimele concursuri şi mă bucură faptul că a punctat pentru România, deşi plecase în cursă din postura de rezervă. Aşa cum se ştie, în astfel de probe cel mai bine trei clasate dintr-o echipă aduc puncte respectivei formaţii. Ea nu era cotată cu şanse foarte mari de a puncta pentru România, dar ambiţia a dus-o acolo sus în clasament şi astfela ajutat România să ia o medalie la această întrecere de la Botoşani“, a afirmat Iulia Olteanu Negură, antrenorul de la club a Juliei Milena Augsburger.

Dacă România a terminat cu argint în posesie această cursă pe echipe, trebuie spus că Turcia a luat aurul, iar Bulgaria s-a ales cu bronzul.

Iulia Olteanu Negură a precizat că duminică, 11 noiembrie 2018, atât Julia Milena Augsburger, cât şi alţi sportivi de la CS Ceahlăul vor fi la startul Crosului „15 Noiembrie“ de la Braşov. Pe distanţa de 5 kilometri vor mai alerga şi Irina Bordeanu, laura Corhană, Noemi Bordeanu, Constantin Adam şi Ionuţ Husariu.

 


Tipărire   Email