Robert Gavril, în grafic la naționalele juniorilor 3

     

Bacăul a găzduit la finele săptămânii precedente ediția din acest an a Campionatelor Naționale de atletism în sală la categoria de vârstă juniori 3. Întrecerea a adunat la start cei mai buni atleți români la această vârstă și a prilejuit și sportivilor de la clubul nostru ocazia de a se bate la un loc pe podium.

Conform așteptărilor, Robert Gavril a terminat pe locul 2 finala probei de 60 de metri plat, cu timpul de 7 secunde și 30 de sutimi, la 16 sutimi în urma campionului Mario Dobrescu, de la CS Atletic Adjud. Podiumul a fost completat de Darius Techiu, de la LPS Brăila, cu timpul de 7 secunde și 47 sutimi. În calificări, Gavril a terminat tot pe locul 2 și tot în urma lui Dobrescu, în timp ce Techiu a intrat în finală cu al șaselea timp din calificări.

Iulia Olteanu, antrenoarea lui Robert Gavril: „Ca timp și loc în clasament totul este conform așteptărilor. Robert și-a făcut treaba așa cum am sperat și am crezut, numai că adversarul care a câștigat titlul național este mai mare de vârstă și era greu de bătut“.

Antrenoarea ar fi vrut ca Robert Gavril să concureze și în cursa de 400 de metri plat, numai că regulamentul interzice unui sportiv să concureze în două probe care să însumeze o distanță mai mare de 400 de metri.
„Am fi avut șansă la medalie și în proba respectivă, dar acesta este regulamentul. În aceste condiții am decis împreună cu sportivul să intre în proba de sărutiră în lungime. A prins finala și a terminat pe locul 6, ceea ce este o realizare“, a completat Iulia Olteanu. Gavril a avut cea mai bună săritură măsurată una de 5,49 metri.

A mai concurat la aceste naționale și sportivii Denisa Negură în probele de 60 și 400 de metri plat, sportivă care însă nu a prins nici o finală.2019-03-19
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice