CS Ceahlăul, din nou gazda naționalelor pe ergometru

     

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț va fi și în 2019 gazda Campionatelor Naționale de Canotaj pe ergometru, întrecere care se va desfășura în ziua de sâmbătă, 2 martie 2019, în Sala Ceahlăul. Este pentru al doilea an la rând când orașul de la poalele Pietricicăi este ales de către Federația Română de Canotaj pentru organizarea acestui eveniment. Directorul Valentin Gavril a precizat că vor fi la start 300 de participant la categoriile seniori, juniori și veterani.

„Am solicitat încă de anul trecut să organizăm acest campionat deoarece acum, în 2019, împlinim 100 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Ceahlăul şi este un moment important pentru comunitatea noastră. Am mai organizat Naţionalele la Piatra Neamţ şi în 2015 şi vreau să atragem acest gen de concursuri şi în oraşele de provincie, pentru a populariza acest sport cu mii de practicanţi în străinătate“, a declarat antrenorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul. La întrecerile de sîmbătă nu vor participa seniorii care fac parte din loturile olimpice, aceştia susţinînd probele respective în Italia, unde se pregătesc pe ape calde pentru calificările la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Valentin Gavril a vorbit și despre reprezentanții CS Ceahlăul în concursul de la Piatra Neamț. „Copiii noştri vor concura avînd dublă legitimare CS Ceahlăul – LPS Piatra Neamţ. Vor fi probe de simplu, dublu, şi echipaj de 4. Noi mizăm să obţinem de la acest concurs 5- 6 medalii şi prin alţi sportivi chiar dacă nu sînt la loturile naţionale, dar la anumite categorii pot obţine rezultate“, a precizat antrenorul. Va fi în concurs și Laura Pal (FOTO), campioană euroipeană și balcanică de junior în 2018 și cea mai bună sportive a anului trecut în Neamț, dar și sportive care încep să devină certitudini - Diana Raţă, Denisa Vicol, Georgiana Blanariu.

De asemenea, cu ocazia întrecerii de la Piatra Neamț, conducerea Federației Române de Canotaj a organizat o ședință a Adunării Generale pentru 1 martie 2019, de la ora 18:00, la Grand Hotel Ceahlău. Astfel, nu vor lipsi de la evenimentul acestui final de săptămână nume importante ale canotajului românesc precum preşedintele FR Canotaj, Elisabeta Lipă, sau foste sportive ca Doina Ignat, Viorica Susanu sau Georgeta Damian.2019-03-01
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice