Ceahlaul-LPS, trei medaliate la europenele de canotaj

      Trei sportive ale Ceahlaul-LPS Piatra Neamt au participat la editia din 2016 a Campionatelor Europene de canotaj pentru juniori de la Trakai, Lituania. Partea cea mai buna este ca fiecare in parte a fost in cite un echipaj care la final s-a ales cu o medalie.

Cel mai aproape de aur s-a aflat Andreea Grapinoiu, care alaturi de colegele sale din barca de “4 visle” a reusit performanta de a cistiga argintul. In finala, Romania, cu timpul de 06:40.550, a fost in urma Germaniei, dar inaintea echipajelor din Italia, Republica Ceha, Danemarca si Austria.


Andreea Grapinoiu

Monica Andron a fost repartizata in barca de “4 rame fara cirmaci” a Romaniei la aceasta editia a europenelor, iar tricolorele au terminat finala probei pe locul 3 (07:04.370), dupa Germania si Polonia. Fara medalie au fost Belgia, Ungaria si Turcia.


Monica Andron (prima din dreapta)

Proba regina a canotajului, 8+1, a avut in finala junioarelor de la Trakai si barca Romaniei. Din echipaj a facut parte si pietreanca Alexandra Rusu, sportiva care s-a ales cu aceasta ocazie cu o medalie de bronz. Romania a incheiat concursul in urma adversarelor din Germania si Belarus, dar in fata celor din Republica Ceha, Italia si Franta.


Alexandra Rusu

Valentin Gavril, antrenor sectie canotaj CS Ceahlaul-LPS Piatra Neamt
“Colectia de medalii este una multa dorita si asteptata. N-a fost sa fie nici una de aur, dar la acest nivel orice detaliu conteaza si face diferenta. Felicit fetele pentru reusite si le astept sa confirme aceste rezultate si chiar sa le imbunatateasca la concursurile care urmeaza in aceasta vara”.

Competitia de nivel international la care rezultatele pot devein si mai bune este chiar in luna august, la Amsterdam, acolo unde olandezii vor organiza Campionatul Mondial pentru juniori. Conform spuselor lui Valentin Gavril, delegatia Romaniei va avea ca obiectiv cistigarea a una sau doua medalii.

Pina la mondiale insa, CS Ceahlaul-LPS Piatra Neamt va avea pe apa 16 canotori in cadrul altor doua intreceri de nivel national. Prima este la finele saptaminii in curs, Campionatele Nationale Scolare, competitie urmata de Campionatele Nationale pentru juniori 1, 2 si 3. Pentru fiecare din cele doua concursuri obiectivul este cistigarea a 3-4 medalii. De asemenea, pe 21 si 22 iulie va fi Cupa Federatiei Romane de Canotaj, un prim crietriu de selectie pentru lotul de juniori din 2017.2016-07-11
Campionatul Național de Canotaj - Ergometru - 02.03.2019
Atletism - conferinta de presa 02.04.2018
Informatii publice